Dorpstraat 25,

Een kans als deze doet zich niet vaak voor. Wonen in deze prachtige monumentale hoeve aan de Dorpstraat 25 in Elsloo is als wonen in een sprookje en een geschiedenisboek in één. Dit ruime pand dateert uit 1815, al verraadt de prachtige spantconstructie dat de binnenkern van dit huis uit de middeleeuwen stamt. Ruime slaapkamers, hoge plafonds, een moderne keuken en een heerlijke badkamer: in deze hoeve komen heden en verleden op een prachtige manier samen.

Over deze woning

Wonen
Het dorp Elsloo heeft een beschermd dorpsgezicht. En dit monumentale pand laat sprekend zien waarom dat zo is. De rode monumentale boerenluiken glimmen je door de statige toegangspoort tegemoet. De zwarte middeleeuwse muurerkers glanzen in de zon op de wit gekeimde muur. En aan de zijgevel is een mooi motief van speklagen gemetseld. Als je hier binnen stapt, dan stap je in een prachtige combinatie van heden en verleden.

De langgerekte hoeve is voorzien van een mooie houten vloer. De zon valt op iedere plek van het huis heerlijk naar binnen via de vele hoge ramen. Of je nu fijn aan de voorkant van het huis zit, lekker aan de eettafel bij de keuken of in het achterste vertrek van de hoeve: in dit huis geniet je altijd van veel daglicht. Koud heb je het niet met het dubbel glas dat in overal in de houten kozijnen is geplaatst. Het huis is prachtig oud en van de modernste gemakken voorzien. In 2014 is er bijvoorbeeld een nieuw dak met nieuwe dakgoten op geplaatst.

Koken
Ook de keuken is om door een ringetje te halen. In 2017 is de keuken helemaal gemoderniseerd met de nieuwste apparatuur en een nieuw fonteintje. Je kookt hier heerlijk onder de oude houten balken. Er is geen reden om kookgerei weg te doen als je naar dit mooie pand toe verhuist. In deze ruime lades en kasten kan je meer dan genoeg pannen en schalen kwijt. De lengte van de hoeve leent zich voor een mooie, langwerpige tafel, met bijvoorbeeld een grote houten bank met schapenvachten, of lekker veel eetstoelen. Plaats een grote designfruitschaal en een mooi boeket op tafel en je hebt een heerlijke eetplek.

Slapen en baden
Dacht je dat beneden al prachtig was? Wij ook. Maar de échte schoonheid van deze hoeve vind je boven. Daar zie je de prachtige houten spandtconstructie van het huis mooi afsteken tegen de witte muren. Deze zogenaamde gebindten werd alleen in de middeleeuwen gebruikt. De buitenkant van het huis dateert dus van 1815, maar de spandten verraden dat het binnenwerk van het huis veel ouder is. Je ziet de telmerken nog die de timmerman met de hand in de balken heeft aangebracht. Dat is een uniek detail wat je in lang niet alle monumentale panden vindt. Deze balken zijn goed onderhouden. Let bijvoorbeeld op hoe mooi ze verdwijnen in de witte muur. Met zulke mooie balken en muren ben je de koning te rijk en slaap je prinsheerlijk.

Ook de badkamer is mooi en modern. ‘s Ochtends dringen in de badkamer hoeft niet dankzij de twee wasbakken in het ruime badkamermeubel. En laat die leesbril ook nog maar even zitten, want deze badkamer heeft hele prettige verlichting. De inloopdouche is van mooi modern glas met een roestvrij stalen afwerking. De diepgrijze tegels staan qua vorm en kleur prachtig bij de grote witte tegels aan de muur. Ook voor deze ruimte geldt dat je niets hoeft te verbouwen om je thuis te voelen.

Buitenleven
Wordt het een wijntje op je dakterras, of heerlijk samen dineren in de tuin? Bij deze hoeve kan het allemaal. De tuin is nu heerlijk onderhoudsvrij met tegels, maar in een handomdraai maak je er een prachtig groen paradijs van. En zodra je door de monumentale toegangspoort naar buiten stapt, bevind je je in het prachtige beschermde dorpsgezicht van Elsloo. Vanuit dit prachtige pittoreske dorp ben je binnen een kwartier rijden in het heerlijke Maastricht. Ga je liever de natuur in? Dan is het ook maar een kwartiertje rijden naar het Nationaal Park Hoge Kempen in België.

Bijzonderheden:
– Monumentaal pand gedateerd op 1815
– Prachtige spantconstructie uit de middeleeuwen
– Ruime tuin en groot dakterras
– Prachtig onderhouden
– Drie ruime slaapkamers

€ 349.000

Type woning Vrijstaande woning

Perceeloppervlakte 237 m²

Gebruiksoppervlakte wonen 129 m²

Aanvaarding In overleg

€ 349.000

Type woning Vrijstaande woning

Aanvaarding In overleg

Bouw

Soort woning Eengezinswoning

Soort bouw Bestaande bouw

Bouwjaar 1815

Type dak Zadeldak

Dakbedekking Pannen, Bitumineuze dakbedekking

Isolatievormen Dakisolatie, Dubbel glas, HR-glas

Oppervlaktes/Inhoud

Perceeloppervlakte 237 m²

Gebruiksoppervlakte wonen 129 m²

Overige inpandige ruimte 15 m²

Inhoud 535 m³

Aantal kamers 6

Aantal slaapkamers 3

Tuin

Type tuin Achtertuin, Zijtuin

Kwaliteit tuin Verzorgd

Lengte/dieptie 1100 cm

Breedte 600 cm

Tuinoppervlakte 66 m²

Garage

Soort garage Geen garage

Isolatie

Parkeren

Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, Op eigen terrein

Parkeer capaciteit 1

CV Ketel

CV Ketel Intergas

Bouwjaar CV Ketel 2012

Eigendom Eigendom